Praktisch aan de slag met AI

Workshop Artificial Intelligence voor fondsenwervers.

Haal méér uit je fondsenwerving en campagnes met AI


Direct toepasbaar


Werk slimmer, niet harder voor méér resultaat


Een must voor iedere fondsenwerver

Ontdek Artificial Intelligence en
leer hoe je dit kunt toepassen

Kom erachter hoe je terugkerende taken sneller kunt uitvoeren en zo meer tijd overhoud voor belangrijke(re) zaken.

Leer verschillende technieken voor het schrijven van goede prompts en hoe AI jou kan ondersteunen in je dagelijkse werk.


Prompttechnieken


Maken van marketingplannen


Relevante content

S4I - AI Certificaat

“One of the benefits of generative AI is that it can help nearly everyone with their jobs, and this is also it’s greatest challenge.”

Lareina Yee – Senior partner, McKinsey

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die zich bezighoud met fondsenwerving: teamleiders, fondsenwervers (werving & behoud), kanaalspecialisten, online marketeers, campagne marketeers, communicatie medewerkers. Het is belangrijk dat je een achtergrond hebt in marketing- en communicatie. Dat je bekend bent met termen als persona’s, customer journeys en conversie optimalisatie. Werk je als vrijwilliger bij een goed doel en doe je dit vanuit je passie, maar heb je geen marketingachtergrond? Dan is deze workshop minder geschikt voor jou.

Twijfel je of deze workshop iets voor jou is? Neem dan contact met ons op via info@studio4impact.nl .

Wat ga je doen?


De workshop is opgedeeld in een ochtend- en een middaggedeelte. Beide delen bestaan uit een stuk theorie (30%). Het grootste gedeelte (70%) zit je zelf aan de knoppen van diverse AI-tools.


Je gaat aan de slag met diverse vormen van generatieve artificial intelligence: taal, cijfers en beeld.


Je werkt met je peers aan diverse praktijkopdrachten welke passen bij jouw werk als marketeer of fondsenwerver.

S4I - AI Workshop

Dit leer je tijdens
workshop AI voor
fondsenwervers.

Tijdens deze workshop zal je zelf en in groepen met AI aan de slag gaan. Je zult versteld staan van de mogelijkheden en vooral ook veel plezier met elkaar beleven. Er is voldoende ruimte om eigen praktijkcases in te brengen.

Hoe ziet je dag eruit?

 1. Over Artificial Intelligence
 2. Kansen en bedreigingen voor goede doelen
 3. Hoe gebruik je AI ethisch verantwoord?
 4. Hoe schrijf je effectieve prompts?
 5. Brainstormen met AI
 6. Leer AI in de praktijk gebruiken voor:

 • Bepalen van unieke schrijfstijl
 • Werf-  en behoud campagnes
 • E-mailfows 
 • Contentplan opstellen
 • Schrijven van overtuigende content
 • Analyseren van data
 • Afbeeldingen maken

Resultaat van de AI Workshop

Na het volgen van deze praktische en vooral actieve workshop:


Heb je generatieve artificial intelligence (AI) toegepast in taal, cijfers en beeld.


Bezit je basiskennis over het opstellen van effectieve prompts, oftewel communiceren met Chat GPT, om gewenste resultaten te verkrijgen.


Zie je de mogelijkheden hoe je jouw werk slimmer en efficiënter kunt doen. Zodat er eindelijk wél tijd is voor taken die anders blijven liggen.


Weet je dat er veel meer AI-tools zijn dan ChatGPT.


Heb je inzicht in de kansen van AI voor het goede doel waarvoor jij werkt.

Kortom: je bent in staat om AI op een veilige en effectieve manier in te zetten in je werk als fondsenwerver.

Ervaringen van andere deelnemers?

Deze deelnemers gingen je voor. Dit is wat zij van deze workshop vonden.

Michiel van Delden

Bedrijfsadviseur & interim marketeer

Het was weer genieten! Ik dacht al aardig wat te weten omdat ik ChatGPT regelmatig gebruik, maar dit was een heel nuttige én gezellige avond. Had nog langer mogen duren wat mij betreft.

Dank voor de tips en tricks Paola! Fijn om de verschillende mogelijkheden te verkennen en ik heb weer veel inspiratie opgedaan om mee aan de slag te gaan. Top!

Iowah Munters

Projectmanager in marketing

Was een topdag en wat een mooie inzichten gekregen. A live change, Wat gaat de toekomst hiermee ons nog meer brengen. Ik ga ermee aan de slag. Dank Paola en zet de training maar mooi door naar vele andere.

Dirk Willem Wolters

HR Manager

Dank voor de fantastische training die je hebt gegeven over het gebruik van ChatGPT en Firefly. Als trainer heb je echt indruk op me gemaakt met je kennis en bevlogenheid. Ik ben super enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die deze technologie biedt. Bedankt voor alles!

Jacqueline Cleton

Amsterdam UMC Foundation

Fantastische workshop! Fondsenwering 3.0. Paola heeft zoveel kennis op gebied van AI en weet ons in één dag helemaal enthousiast te maken. Geen obstakels gewoon doen!

Annemieke Swaan

Terre des Hommes

Wat een inspirerende dag! Er ging een nieuwe wereld open van mogelijkheden waar we direct mee aan de slag kunnen. Een aanrader voor iedereen in fondsenwerving en communicatie om deze dag te volgen en snel aan de slag te gaan met AI!

Over Paola

Paola Hoogervorst is Head of AI & Training bij online marketingbureau DoubleSmart. In haar rol als senior klantprogramma coördinator bij de Nationale Postcodeloterij en rol als senior online marketeer bij IMK Opleidingen heeft ze veel ervaring opgedaan op het gebied van werven, cross & upsell en behouden van deelnemers. Haar specialismes zijn campagnemanagement, SEO, e-mailmarketing, schrijven van content en artificial intelligence.

Zelf gebruikt Paola AI dagelijks in haar werk en geeft ze er trainingen in. Haar persoonlijke missie is mensen bewust te maken van de veranderingen die AI hebben op hun dagelijkse werkzaamheden. En te zorgen dat iedereen de juiste vaardigheden leert om er mee aan de slag te gaan.

S4I - Workshop 2

Meld je aan voor de workshop AI voor fondsenwervers

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor fondsenwervers die praktisch aan de slag willen met Artificial Intelligence in hun dagelijkse werkzaamheden. De workshop wordt gegeven door een ervaren trainer op ons kantoor.

Meld je nu aan en verzeker jezelf van een plek. We hebben maximaal 14 plekken om de persoonlijke aandacht voor jouw usecase of hulpvraag te kunnen garanderen. Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail (check je spambox). Twee weken voor aanvang van de workshop ontvang je een e-mail met alle details.

PS 1: Komt deze datum je niet uit? Stuur dan een bericht naar info@studio4impact.nl en dan zetten we jou op de lijst van geïnteresseerden voor een nieuwe datum.

PS 2: Liever deze workshop incompany voor een heel team laten verzorgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Veel gestelde vragen

Moet ik voordat de workshop start nog voorbereidingen doen?

Ja, voordat de workshop start krijg je huiswerk. Dit kost je hooguit 1 uur voorbereiding. Het huiswerk bestaat uit:

 • Het aanmaken van een betaald ChatGPT account (Plus of Teams).
 • Enkele video’s over de uitleg van AI bekijken.
 • Zorgen dat je in het bezit bent van een Microsoft e-mailadres (kan zakelijk zijn of @outlook.com of @live.nl).
Welke software heb ik nodig om deze workshop te volgen?

We vragen je om een betaald ChatGPT Plus of Teams account te regelen. We gaan diverse opdrachten doen welke je niet in de gratis versie kunt doen. Bovendien geeft de betaalde versie je de mogelijkheid om te zorgen dat met jouw input het AI-model niet getraind wordt. Oftewel de privacy gewaarborgd.

Daarnaast dien je beschikken over een Microsoft e-mailadres (kan zakelijk zijn of @outlook.com of @live.nl). Dit is nodig omdat we ook gebruik gaan maken van een AI-tool van Microsoft.

Heb je allebei niet? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat je toch mee kunt doen.

Krijg ik na afloop de Powerpoint sheets opgestuurd?

Ja, na afloop krijg je het gehele lesmateriaal opgestuurd. Je kunt op je gemak het geleerde nog een keer bekijken.